Soorten baardkralen

Soorten baardkralen

Er zijn verschillende soorten beard beads, net zo dat je een hoop verschillende soorten sieraden hebt. Omdat je baard kralen niet direct op je huid draagt hoef je minder alert te zijn op het soort metaal dat er gebruikt is. Natuurlijk kan je ervoor kiezen om zilveren of zelfs gouden kralen in je baard te dragen maar de kans dat je ze kwijt raakt is aanzienlijk en dan wordt het al snel een kostbare zaak.

Er zijn verschrikkelijk veel verschillende soorten baardkralen


Baard kralen kan je krijgen in zilver of goud, maar ook in brons of koper. Een populair materiaal wat je steeds vaker ziet is RVS (RoestVrij Staal). Een goedkoper materiaal wat je ook steeds vaker tegenkomt is Tibetaans zilver. Dit is een mengsel tussen zilver en een ander metaal (bv. koper). Sterling zilver moet minimaal 92,5% zilver bevatten en is de soort die men echt zilver noemt dat hard genoeg is voor het gebruik in sieraden. Er zijn ook nog andere legeringen. Bijvoorbeeld met zink. Sommige mensen reageren met hun huid op zink dus dit is iets om rekening mee te houden. Echter baardkralen zitten meestal niet direct op je huid. Maar dit kan iedereen het beste zelf beoordelen voor zijn persoonlijke situatie.

Er zijn ook nog baardkralen gemaakt van hout en zelfs van plastic. Kortom voor iedere smaak is er wel wat te vinden. En om dan nog maar niet te praten over de verschillende vormen en stijlen. Kortom genoeg mogelijkheden om helemaal los te gaan.